Jeugdbrandweer Amstelveen

Login

Youtube-kanaal


Op Youtube bekijken


Voertuigen


 

Huidige voertuigen

   
Huidige MSA De huidige motorspuitaanhanger is een gereviseerde versie van de MSA die wij in 1988 van de Bedrijfsbrandweer Wehkamp kregen. De MSA is voorzien van een nieuwe pomp en heeft een ander kenteken gekregen. Ook zit er nieuwe verlichting op.


Voertuigen uit het verleden

Huidige 609 Vanaf 2008 hebben wij deze tankautospuit tot onze beschikking. Officieel heeft het voertuig het roepnummer 13-3235, maar in de volksmond wordt hij nog met zijn oude roepnummer aangesproken: de 609.
Het voertuig heeft lange tijd dienst gedaan als tweede autospuit bij Brandweer Amstelveen, maar toen zij nieuwe autospuiten aangeschafte, kon de jeugdbrandweer dit voertuig overkopen en ombouwen tot eigen voertuig.
De oude 609 In 2002 kregen wij van de bedrijfsbrandweer Cindu hun oude autospuit, de '554', aangeboden. Na een grondige renovatie door diverse jeugdleden en jeugdleiders werd hij in 2003 officieel overgedragen aan de Jeugdbrandweer door de commandant van de Cindu.
De allereerste 609 In 1995 kregen wij de eerste mercedes 208 die door de firma Ziegler, met tussenkomst van de toenmalige commandant C. Heidema, aan de Jeugdbrandweer werd overgedragen. Dit voertuig heeft dienst gedaan tot 2002.
Een MSA uit het verleden In 1988 werdt de MSA vervangen door een andere MSA, namelijk die van de bedrijfsbrandweer van Wehkamp.
De eerste MSA In 1985 is de jeugdbrandweer opgericht. Het eerste voertuig was een motorspuitaanhanger (MSA) die aangeboden is door Brandweer Amstelveen.